Pacific Golf : 330 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 11:44

ΠΟΣΟΝ 40 δισ. γιέν (330 εκατ. δολ.) άντλησε η Pacific Golf Group International Holdings KK, που ανήκει στην Lone Star Funds, με έδρα το Ντάλας, μετά την πώληση μετοχών στο μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ στην Ιαπωνία και στο ανώτατο επίπεδα κλίμακας της τιμής.

Η Pacific Golf, με έδρα το Τόκυο, που ανταγωνίζεται με την Accordia Golf Co. της Goldman Sachs Group Inc., πούλησε 357.000 μετοχές προς 112.000 γιέν η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, όπου και θα διαπραγματευθούν οι μετοχές της. Οι τελευταίες, προσφέρθηκαν στους επενδυτές από 102.000 έως 112.000 γιέν η μία.

Οι επενδυτές προσελκύστηκαν από την μετοχή, μετά τη δημιουργία επιχειρηματικού μοντέλου για τις δραστηριότητες γκολφ στην Ιαπωνία, από την Lone Star, οι οποίες φαινόντουσαν ανεπαρκείς, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της διοίκησης. Μετά τη φούσκα της οικονομίας που κατέρρευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η εταιρεία αγόρασε γήπεδα και προσήλκυσε πελάτες, χρεώνοντάς τους λιγότερο, μέσω της μείωσης του κόστους.

Το γήπεδο γκόλφ της Pacific Golf είναι το πρώτο της Ιαπωνίας που μπαίνει στο Χρηματιστήριο. Η Goldman σχεδιάζει την εισαγωγή της Accordia το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Pacific Golf θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 15 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία, που πούλησε 60.000 νέες μετοχές θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα αντλήσει, για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της και την αγορά περισσότερων γηπέδων. Η Nikko Citigroup Ltd. και η Nomura Holdings Inc., διαχειρίστηκαν την πώληση.

Η Pacific Golf, η οποία διαχειρίζεται 97 γήπεδα γκολφ στην Ιαπωνία, επέκτεινε τη δραστηριότητά της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με την εξαγορά εταιρειών που πτώχευσαν, όπως την Chisan Co., διαχειρίστρια ξενοδοχείου και γηπέδου γκολφ, που δεν κατάφερε το 2003 να αποπληρώσει χρέος ύψους 320 δισ. γιέν.

Με την ίδια στρατηγική απέκτησε και η Goldman Sachs την ccordia Golf, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης γκολφ της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά μέσον όρο τον Σεπτέμβριο ένας παίκτης δαπάνησε 10.439 γιέν στα γήπεδα του γκολφ της, έναντι 11,798 γιέν, που είχε δαπανήσει πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα