Ericsson: Θα διαχειριστεί το βρετανικό δίκτυο H3G

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 13:20

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για τη διαχείριση του δικτύου H3G της Βρετανίας, υπέγραψε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Ericsson AB, τη μεγαλύτερη συμφωνία του είδους που υπεγράφη με σουηδική εταιρεία.

Η Ericsson θα διαχειριστεί το δίκτυο τρίτης γενιάς (3G) της βρετανικής εταιρείας και την τεχνολογία της για επτά χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Στοκχόλμη. Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στην H3G θα μεταφερθούν στα γραφεία της Ericsson στη Βρετανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Η αξία του συμβολαίου δεν ανακοινώθηκε.

«Με αυτήν τη συμφωνία θα διαχειριστούμε τώρα τα δίκτυα τα οποία συνολικά εξυπηρετούν περισσότερους από 50 εκατ. συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ericsson, Carl-Henric Svanberg, στην ανακοίνωση.

Το τρίτο τρίμηνο του 2005, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες διαχείρισης, αποτέλεσαν το 17% των συνολικών πωλήσεων της Ericsson , περισσότερο από το 16% το προηγούμενο έτος.

Η βρετανική H3G U.K. αποτελεί τμήμα της Hutchison Whampoa Ltd., του δισεκατομμυριούχου, Li Ka-shing.

Οι μετοχές της Ericsson σημείωναν άνοδο 1,2 κορώνες, ποσοστό 4,5% φθάνοντας στις 28 κορώνες η μία, ενώ αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσαν από τις 9 Φεβρουαρίου. Διαπραγματεύθηκαν στις 27,7 κορώνες η μία, στις 10:45' π.μ., στη Στοκχόλμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα