Neptune Orient: Επιστροφή 795 εκατ. δολ. στους μετόχους

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 08:07

ΣΧΕΔΙΑ για την επιστροφή 1,34 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (795 εκατ. δολ. ΗΠΑ) στους μετόχους, μετά από επτά τρίμηνα αύξησης των κερδών, κάνει η Neptune Orient Lines Ltd., η οποία διαχειρίζεται τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία κοντέϊνερ της Ασίας. Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 17%.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει 92 σεντς του δολ. της Σιγκαπούρης για κάθε μία μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η πληρωμή ισούται με το 31% της χθεσινής τιμής κλεισίματος της μετοχής της Neptune Orient.

Η αύξηση των εισαγωγών από την Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη, για παιχνίδια χαμηλού κόστους, ρούχα και άλλα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ασία, τόνωσαν τα κέρδη της ναυτιλιακής εταιρείας και των ανταγωνιστριών της, όπως της Evergreen Marine Corp., αλλά και των λοιπών ασιατικών ναυτιλιακών εταιρειών. Η Temasek Holdings Pte, το κρατικό επενδυτικό σκέλος της Σιγκαπούρης και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Neptune Orient, με μερίδιο 69%, θα εισπράξει 922 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Οι μετοχές της Neptune Orient αναρριχήθηκαν σε ποσσοτό 17%, φθάνοντας στα 3,50 δολ. Σιγκαπούρης η μία, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσής τους. Στο τέλος της πρωϊνής συνεδρίασης, διαπραγματεύθηκαν 12% υψηλότερα, φθάνοντας στα 3,36 δολ. Σιγκαπούρης η μία. Μέχρι στιγμή φέτος, οι μετοχές της ναυτιλιακής εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 12%, την ίδια, που έχει σημειώσει και ο δείκτης Straits Times.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα