ICICI: 1,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 08:19

ΠΟΣΟΝ 70 δισ. ρουπίες (1,5 δισ. δολ.) άντλησε η ICICI Bank Ltd., από την πώληση μετοχών σε ξένους και ντόπιους επενδυτές κατά τη δεύτερη μεγαλύτερη πώληση μετοχών από ινδική εταιρεία, καθώς η δανείστρια επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για πιστώσεις.

Η τράπεζα πούλησε μετοχές αξίας 50 δισ. ρουπίες σε Ινδούς επενδυτές προς 525 ρουπίες η μία και 20 δισ. ρουπίες σε ξένους επενδυτές, προς 26,75 δολ. η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωσή της στο Μουμπάϊ. Οι μετοχές πουλήθηκαν στο εξωτερικό 18% ακριβότερα από την τιμή στο εσωτερικό, σύμφωνα με την τράπεζα.

Η ICICI Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα δανεισμού ιδιωτών στην Ινδία, άντλησε κεφάλαια για να αντιμετωπίσει την επέκταση της ζήτησης για πιστώσεις, η οποία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1971. Οι καταναλωτές στη χώρα του 1,1 δισ. ανθρώπων, δανείζονται περισσότερα για να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά, καθώς τα βασικά επιτόκια δανεισμού κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα τριών δεκαετιών.

Η πώληση μετοχών προσήλκυσε περισσότερα από 40 ξένα κεφάλαια. Στην Ινδία η τράπεζα πήρε εντολές περίπου επτά φορές περισσότερες από τις προσφορές. Η ζήτηση, εξέπληξε, σύμφωνα με την τράπεζα.

Οι μετοχές της ICICI σημείωναν άνοδο 1,55 ρουπίες, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 531,5 ρουπίες σήμερα στις 10:23' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ. Το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει άνοδο 31%.

Η Merrill Lynch & Co., η Morgan Stanley και η Nomura International (Hong Kong) Ltd., διαχειρίστηκαν την πώληση, τη μεγαλύτερη από τράπεζα της Ινδίας και τη μεγαλύτερη στη χώρα από τον Μάρτιο του 2004 που η κυβέρνηση πούλησε μερίδιο 2,4 δισ. δολ. στην Οil & Natural Gas Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα