Singapore Power: Πώληση μετοχών του τμήματος στην Αυστραλία

Αντλησε 1 δισ. δολ. ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 09:05

ΠΟΣΟΝ 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (1 δισ. δολ. ΗΠΑ) άντλησε η Singapore Power Ltd. κατά τη δημόσια εγγραφή του τμήματος ηλεκτρικής ενεργείας της Αυστραλίας, λιγότερο από το μάξιμουμ του ποσού που επιδιώκετο, καθώς οι επενδυτές έθεσαν ερωτήματα για τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Η SP AusNet πούλησε 1,03 δισ. μετοχές προς 1,38 δολ. Αυστραλίας η μία, σύμφωνα με ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Η Singapore Power προσέφερε στους επενδυτές μετοχές από 1,29 έως 1,57 δολ. Αυστραλίας η μία και την κατοχή του 51% της δραστηριότητας.

Στις δραστηριότητες της SP AusNet περιλαμβάνονται τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενεργείας και αερίου στη Βικτώρια καθώς το δίκτυο μεταφοράς ενεργείας υψηλής τάσης. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη δραστηριότητα με την εξαγορά δραστηριοτήτων που ανήκουν στο ευρύ κοινό ή μέσω δυνητικών πωλήσεων στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η Australian Gas Light Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της χώρας, συμφώνησε τον Οκτώβριο να καταβάλλει 1,43 δισ. δολ. Αυστραλίας για την απόκτηση του υδροηλεκτρικού σταθμού και των ανεμογεννητριών της Southern Hydro Pty. Η Merrill Lynch & Co., είπε, ότι η εξαγορά ήταν πολύ ακριβή.

Οι μετοχές της SP AusNet θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και στο Singapore Exchange Ltd., στις 14 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα