Bραζιλία: Χαμηλότερη των προβλέψεων η αύξηση του ΑΕΠ

Εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Henrique Meirelles
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 09:30

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των εκτιμήσεων θα είναι φέτος η ανάπτυξη της οικονομίας της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Henrique Meirelles, μετά τα υψηλότερα επιτόκια που αυξήθηκαν για να περιοριστεί ο πληθωρισμός.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, Henrique Meirelles

«Η μάχη κατά του πληθωρισμού ζητά μεγαλύτερες θυσίες απ΄ό,τι αρχικά αναμενόταν», είπε ο Meirelles κατά διάρκεια συενδρίου σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα στην Μπραζίλια.

Η οικονομία της Βραζιλίας αναπτύχθηκε με ρυθμό1% το τρίτο τρίμηνο, τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών κα ιη ανάπτυξη φέτος προβλέπεται να είναι περίπου 3%, χαμηλότερη της προηγούμενης πρόβλεψης της κυβέρνησης για ανάπτυξη 3,4% και της αντίστοιχης πέρυσι, κατά 4,9%, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του γραμματέα Οικονομικών, Joaquim Levy.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού πρέπει να χαλαρώσει», είπε ο Meirelles.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, πρέπει να επιμείνει στην πολιτική της και να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, είπε ο Meirelles. Η πολιτική αυτή, θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και θα εξασφαλίσει την αξία των μισθών στη Βραζιλία, αυξάνοντας τις δαπάνες των καταναλωτών, σύμφωνα με τον πρόεδρό της.

Το ρεάλ, το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση έναντι του δολαρίου φέτος, σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 2,1755 δολ. στις 3:44' μ.μ. στη Ν. Υόρκη, έναντι 2,1952 χθες. Στις 11 Νοεμβρίου, το εθνικό νόμισμα της Βραζιλίας άγγιξε τα 2,1540 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα