Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 10:24
UPD:10:40

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά παραδοσιακά κινείται σε ρυθμούς μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη τραπεζικών μετοχών. Αποτέλεσμα η δημιουργία νέου υψηλού έτους για τον Γενικό Δείκτη τιμών και η αύξηση των προσδοκιών για τον τελευταίο μήνα του χρόνου. Για σήμερα παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς υπενθυμίζοντας όμως την τιμή του αργού πετρελαίου που ξεπέρασε τα 60$ και παράλληλα την απαξίωση των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Fortius Finance: «Παρά την καταγραφή νέου υψηλού από το ΓΔ, η εικόνα του ΧΑ δεν έπεισε, καθώς και πάλι ο αριθμός των μετοχών με απώλειες υπερέβη αυτών με κέρδη, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα αν και αυξήθηκε παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τη γνώμη ο ΓΔ θα κινηθεί και πάλι με μικρές αποκλίσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με ουσιαστικά σημεία αναφοράς την κίνηση των ξένων δεικτών και την πορεία του τραπεζικού κλάδου».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,22% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο υψηλό πενταετίας, με τον τζίρο να ανέρχεται στα €189εκ. (+28%). Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. Οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπόδωσαν. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 κατέγραψαν κέρδη 0,19% και 0,48% αντίστοιχα. Αναμένουμε να συνεχιστεί η καλή πορεία της αγοράς».

Emporiki Investment Bank: «Κίνηση του δείκτη με μικρές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα, με το ενδιαφέρον στραμμένο κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα