Gemplus, Axalto: Συγχωνεύονται μετά την πληρωμή των μετόχων

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 10:54

ΤΗΝ συγχώνευσή τους σχεδιάζουν Gemplus International SA και Axalto Holding NV, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείας κατασκευής έξυπνων καρτών στον κόσμο, δημιουργώντας την Gemalto, καθώς επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της αγοράς για την ψηφιακή ασφάλεια.

Η Axalto, που εδρεύει στο Montrouge, της Γαλλίας, θα προσφέρει δύο μετοχές της για κάθε 25 μετοχές της Gemplus, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών που εξεδόθη σήμερα. Η Gemplus, που εδρεύει στο Senningen, του Λουξεμβούργου, θα κατέχει το 55,4% της νέας εταιρείας και ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Alex Mandl, θα γίνει πρόεδρος της Gemalto.

Πριν από την ανταλλαγή μετοχών, η Gemplus θα πληρώσει τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένων και των μετόχων της φίρμας εξαγορών Texas Pacific Group και της γερμανικής οικογένειας δισεκατομμυριούχων, Quandt, μέρισμα 26 σεντς ανά μετοχή από τα συνολικά 163 εκατ. ευρώ (192 εκατ. δολ.) που θα καταβάλλει. Η Texas Pacific και η οικογένεια Quandt, σήμερα ελέγχουν το 43,7% της Gemplus.

Η συνδυασμένη πλέον εταιρεία θα έχει πωλήσεις περίπου 1,8 δισ. ευρώ φέτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Οι κατασκευαστές καρτών είπαν ότι η συγχώνευση θα αυξήσει τα λειτουργικά τους κέρδη κατά περίπου 85 εκατ. ευρώ, μετά από τρία χρόνια, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους.

Σύμβουλος της Axalto ήταν η Deutsche Bank AG και σύμβουλος της Gemplus, η Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα