Γαλακτοπόλεμου συνέχεια, με αφορμή τους ελέγχους

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 18:58

«Η συνεχής επίθεση στις επιχειρήσεις και η διαπόμπευση της επιχειρηματικότητας πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, αν θέλουμε δουλειές για τον κόσμο και φόρους στα ταμεία του κράτους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ σχετικά με παρατυπίες στην επισήμανση γαλακτοκομικών προϊόντων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/07/1128245.htm .

Οπως επισημαίνεται, «η βιομηχανία τροφίμων πιστεύει ότι θέματα όπως αυτά της επισήμανσης ή των οποιωνδήποτε παρεκκλίσεων πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς και όχι συζήτησης μέσω των μέσων ενημέρωσης με τους πολιτικούς προϊστάμενους τωνανεξάρτητων αρχών».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ η «αιφνίδια δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων θεμάτων από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δημιουργεί αναπόφευκτα ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητά τους, καθώς η βιομηχανία τροφίμων όχι μόνο δεν αρνήθηκε τους πρόσθετους ελέγχους που κάνουν οι αρχές, παράλληλα με τους ελέγχους που κάνει η ίδια, αλλά υπήρξε ο κυριότερος υποστηρικτής της δημιουργίας του ΕΦΕΤ».

«Καθήκον του ΕΦΕΤ είναι ο έλεγχος ασφάλειας των τροφίμων, και πολύ σωστά διεξήγαγε ελέγχους στη βιομηχανία γάλακτος.

Ο πολιτικός χειρισμός του θέματος οδήγησε δυστυχώς για ακόμη μια φορά τους καταναλωτές σε πλήρη σύγχυση.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και σαφείς κυρώσεις για συγκεκριμένα αδικήματα και επιχειρήσεις που να αποδεικνύουν πραγματική πολιτική βούληση αλλά και ουσιαστική ενημέρωση των καταναλωτών. Η προστασία των καταναλωτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να περιορίζεται σε άδειες τουφεκιές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα