ΥΠΑΝ: Η διαφάνεια ωφελεί και τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 19:52

Τη διάθεση των γαλακτοβιομηχανιών να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ, όπου επιβάλλεται, σχετικά με τις επισημάνσεις στις συσκευασίες των προϊόντων, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, απαντώντας σε ερωτήσεις επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του γάλατος, ενώ με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΒΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/07/1128355.htm τονίζει ότι δεν υπήρξε αιφνιδιασμός από μέρους του διότι όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, ενημερώθηκαν εγγράφως από τον ΕΦΕΤ την προηγούμενη βδομάδα.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει επιλέξει το δρόμο της απόλυτης διαφάνειας και δεν συμφωνεί με την παρότρυνση του ΣΕΒΤ τα θέματα παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας στον κλάδο τροφίμων να επιλύονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η διαφάνεια ωφελεί και τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά πιάνεται και αδιάβαστο και βιαστικό.

Πρώτον, γιατί οι παραβιάσεις που ανακοινώθηκαν αφορούσαν ευθύς εξαρχής τις ετικέτες και όχι την ασφάλεια του γάλατος... Ο κόσμος το έχει τύμπανο και το ΠΑΣΟΚ κρυφό καμάρι, ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έκανε ελέγχους στην αγορά, η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά κάνει και ουσιαστικούς ελέγχους και βάζει πάνω από τα συμφέροντα όλων τα συμφέροντα των καταναλωτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα