Pioneer: Διεύρυνε την πρόβλεψη για τις ζημίες του έτους

Στα 87 δισ. γιέν
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 08:58

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ζημίες, σε επίπεδα ρεκόρ, προβλέπει να εμφανίσει την τρέχουσα χρήση η Pioneer Corp., της οποίας οι μετοχές σημείωσαν την πέμπτη μεγαλύτερη υποχώρηση μεταξύ των μετοχών του δείκτη Nikkei 225 φέτος, λέγοντας, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να μειώσει το προσωπικό της.

Η εταιρεία είπε ότι οι καθαρές της ζημίες θα ανέλθουν σε 87 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι της προηγούμενςη πρόβλεψης για ζημίες 24 δισ. γιέν.

Η Pioneer, μαζί με την Sony Corp. και την Sanyo Electric Co., μειώνουν τις θέσεις εργασίας για να περιορίσουν το κόστος, καθώς η υποχώρηση των τιμών για τηλεοράσεις και DVD, μειώνουν την κερδοφορία των προϊόντων. Η υποχώρηση 14% των μετοχών της φέτος, αντικατοπτρίζει την ανησυχία, ότι η μόνο η μείωση του κόστους δεν θα είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις άλλες ασιατικές βιομηχανίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναθεώρηση της πρόβλεψης των αποτελεσμάτων της σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκυο, όπου συζητήθηκαν και τα επιχειρηματικά της σχέδιο.

Στις 21 Οκτωβρίου, η Pioneer προέβλεπε, ότι οι καθαρές ζημίες της, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, θα ανήρχοντο σε 24 δισ. γιέν. Νωρίτερη πρόβλεψη ανέφερε ότι θα εμφανίσει κέρδη 1 δισ. γιέν, από ζημίες 8,79 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω και την πρόβλεψη για τις φορτώσεις τηλεοράσεων plasma στο σύνολο του έτους κατά 20%, στα 640.000 κομμάτια, περίπου το 1/3 των φορτώσεων της Samsung Electronics Co., της Matsushita Electric Industrial Co. και της LG Electronics Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα