Societe Generale: Δημιουργεί τμήμα private banking στην Ασία

Για να καλύψει τη ζήτηση για επενδύσεις από τους πλούσιους της περιφέρειας
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 10:06

ΤΜΗΜΑ αποκλειστικά για το private banking στην Ασία, για να καλύψει τον αριθμό των εκεί εκατομμυριούχων, θα δημιουργήσει η Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale SA.

Η δανείστρια έχει διαχωρίσει το τμήμα του private banking από το corporate και το investment banking σε όλη την Ασία, για το νέο της τμήμα στη Σιγκαπούρη, είπε ο Daniel Truchi, επικεφαλής του τμήματος. Το τμήμα, με την επωνυμία, Societe Generale Bank & Trust, απέσπασε τον περασμένο μήνα από την Κεντρική Τράπεζα της πόλης την άδεια να προσφέρει μία πλήρη γκάμα τραπεζικών υπηρεσιών στην Ασία. Το συνολικό κόστος της εταιρείας ήταν περίπου 10 εκατ. ευρώ (11,7 εκατ. δολ.), είπε.

Εκτός από την Societe Generale, η UBS AG, η Credit Suisse Group και η ABN Amro Holding NV, επιταχύνουν επίσης τις προσπάθειές τους για πελάτες στην Ασία, για να κεφαλαιοποιήσουν την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η οικονομική ανάπτυξη της Ασίας, η ταχύτερη, από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια στον κόσμο, ενδέχεται να τονώσει τη ζήτηση, μετά την αύξηση του αριθμού των εκατομμυριούχων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είπε τον Σεπτέμβριο, ότι οι οικονομίες της Ασίας – εκτός Ιαπωνίας – θα αναπτυχθούν με ρυθμό 7,3% φέτος, μεγαλύτερο της πρόβλεψης του Απριλίου, για ανάπτυξη 7%.

Η Clariden Bank, σκέλος της Credit Suisse, που διαχειρίζεται περίπου 35 δισ. δολ. πλουσίων πελατών, άνοιξε στις 25 Νοεμβρίου το πρώτο κατάστημά της εκτός Ελβετίας, στη Σιγκαπούρη.

Η Σιγκαπούρη, το δεύτερο πιο πλούσιο κράτος της Ασίας, μετά την Ιαπωνία, βάσει του κατά κεφαλήν εισοδήματος του 2004, προσπαθεί να καταστεί το περιφερειακό κέντρο διαχείρισης των κεφαλαίων των πλουσίων, για να διευρύνει την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται από το χαμηλότερο κόστος σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Στις 30 Νοεμβρίου η Societe Generale είχε πει ότι το τμήμα του private banking σκοπεύει να διαχειριστεί 1 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία πλουσίων Ινδών μέσα σε δύο χρόνια, καθώς η ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών σε μεμονωμένα άτομα αυξάνεται, στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας.

Η Societe Generale σκέφτεται τις αγορές της Ν. Κορέας και της Κίνας, ως τον επόμενο προορισμό της στο πλαίσιο της επέκτασής της στην Ασία, η οποία εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος, από τους νόμους των κυβερνήσεων αυτών των χωρών, ανέφερε ο Pierre Mathe, επικεφαλής του SG Private Banking, σε ολόκληρο τονκόσμο.

Στις 18 Νοεμβρίου η τράπεζα είπε ότι τα προ φόρων κέρδη της από το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων, το οποίο περιλαμβάνει το private banking και αποτέλεσαν το 14% των κερδών της, αυξήθηκαν 11%, φθάνοντας στα 285 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του τμήματος αυξήθηκαν 16%, φθάνοντας στα 870 εκατ. ευρώ. Το εννεάμηνο του έτους, τα έσοδα του τμήματος αναρριχήθηκαν 15% τη στιγμή που το συνολικό κόστος αυξήθηκε 16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα