Βερολίνο: Η συζήτηση για ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μόλις ξεκινάει

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 16:41
UPD:16:42
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

«Η μακροπρόθεσμη δημιουργία ενός προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη συζητείται στο σύνολο της Ε.Ε. Πρόκειται για πρόταση, η οποία προέρχεται από την Έκθεση των 5 Προέδρων» και η συζήτηση για αυτή μόλις ξεκινάει, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί επιβολής πανευρωπαϊκού φόρου.

«Μεμονωμένα στοιχεία, τα οποία συζητούνται, πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά. Το θέμα είναι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα και - αυτό είναι πολύ σημαντικό - προϋποθέτει αλλαγές των Ευρωπαϊκών Συνθηκών», ανέφερε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διευκρίνισε πάντως πως η συζήτηση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν αναμένονται προτάσεις μετά τη θερινή ανάπαυλα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, Τομπίας Ντούνοφ, παρέπεμψε στη σχετική πρόταση που υπέβαλαν από κοινού ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα