Ύφεση μεταξύ 2% και 2,5% προβλέπει το ΙΟΒΕ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 15:22
UPD:15:27
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ύφεση που θα κυμανθεί μεταξύ 2% και 2,5% προβλέπει το ΙΟΒΕ για το τρέχον έτος.

Η δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ (2ης για το 2015), βρίσκει την ελληνική οικονομία βαρύτατα τραυματισμένη, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Βέττας.

«Έχοντας γλυτώσει, μόλις για λίγο, από την καταστροφική εξέλιξη που θα συνεπαγόταν μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και έξοδος από την ευρωζώνη, πλέον αναζητά επειγόντως κατεύθυνση και μια νέα πορεία», δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ασφαλώς αυτή θα προσδιοριστεί κατευθείαν από τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής, για να προσθέσει ότι οι συνθήκες για μια θετική πορεία ανάπτυξης υπάρχουν, όμως δεν είναι αυτονόητες ούτε θα προκύψουν αυτόματα.

Ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Τάκης Αθανασόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλες τις πτυχές της οικονομικής ζωής.

Ο ίδιος είπε ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν οι κρισιμότεροι  της μεταπολίτευσης, καθώς, η Ελλάδα όχι μόνο δεν κατάφερε να βγει από την κρίση, αλλά, πήγε ακόμη πιο βαθιά σε αυτήν.

Κυρίαρχο ζήτημα, πλέον, κατά τον κ.Αθανασόπουλο είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας και η επάνοδος του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα