Με απώλειες 1,78% ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2001 10:57

Νέο αρνητικό ρεκόρ έτους σημειώνει αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του ΧΑΑ ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 2.462,23 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 1998, σημειώνοντας πτώση 1,78%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα η υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 17,79 εκατ. ευρώ (6,063 δισ. δρχ.).

Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφει -για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση- ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος υποχωρεί κατά 2,98% μετά τη χθεσινή έκθεση της Merrill Lynch που έκανε λόγο για μείωση θέσεων στους τίτλους της Eθνικής, της Alpha και της Eμπορικής Tράπεζας. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 2,23% και ακολουθεί ο δείκτης της Πληροφορικής με πτώση 1,92%.

Από τις 275 μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια, 75 σημειώνουν άνοδο, 153 πτώση και 47 παραμένουν στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα.

Την εντονότερη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάζουν οι μετοχές των εταιρειών: Eθνική, Alpha Bank, OTE, Eμπορική και Interamerican.

Tη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών: ΞΙΦΙΑΣ ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ(ΠΑ), PAPERPACK, ΒΙΟΣΩΛ και ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι: ΧΑΛΥΨ (ΠΟ), MARFIN COMM, INFORMER και ΕΛΒΕ.

Οι μετοχές της Εμπορικής και της Εθνικής υποχωρούν κατά 4,14% και 2,46% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα