Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας: Προϋπόθεση του νέου πακέτου βοήθειας της Ελλάδας ένα σταθερό σύστημα ασύλου

«Η Αυστρία επεξεργάζεται το 10πλάσιο αριθμό αιτήσεων ασύλου από ότι μαζί η Ελλάδα και η Ιταλία»
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 21:23
UPD:21:28
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ επισημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με την αποφόρτιση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο θέμα ασύλου, καθώς η Αυστρία έχει τον μεγαλύτερο κατά κάτοικο αριθμό αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Τη διασύνδεση του ζητήματος του ασύλου με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας προτείνει η συντηρητική υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, ένα σταθερό σύστημα ασύλου στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προϋπόθεση για ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Άρα, συνεχίζει η ίδια, μια αποτελεσματικότερη πολιτική ασύλου της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει τμήμα των διαπραγματεύσεων για νέα βοήθεια, προτού δοθούν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ .

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με την αποφόρτιση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο θέμα ασύλου, καθώς η Αυστρία έχει τον μεγαλύτερο κατά κάτοικο αριθμό αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αυστρία διαχειρίζεται τον ίδιο αριθμό αιτήσεων ασύλου, όσο αθροιστικά η Ελλάδα και η Ιταλία, γεγονός που – βάσει των αριθμών των κατοίκων - σημαίνει ότι η Αυστρία επεξεργάζεται το δεκαπλάσιο αριθμό αιτήσεων ασύλου από ότι μαζί η Ελλάδα και η Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα