Διευκρινίσεις για συγκεντρωτικές καταστάσεις 2003

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 19:31

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους φορολογούμενους που έλαβαν ειδοποίηση υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης για τα εισοδήματα του 2003, ενώ οι ίδιοι δεν είναι υπόχρεοι υποβολής, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν τίθεται θέμα επιβολής κυρώσεων. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ειδοποιήσουν τη Δ.Ο.Υ. για να διαπιστωθεί, αν έγινε ή όχι η σχετική συναλλαγή, στην οποία εμπλέκονται από τρίτους.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από τις διασταυρώσεις των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τη χρήση του 2003. Με βάση τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αυτών, απεστάλησαν επιστολές από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων σε όσους φέρονται να μην υπέβαλαν συγκεντρωτικές καταστάσεις, ενώ είχαν δηλωθεί από άλλα φυσικά και μη πρόσωπα ως προμηθευτές.

Ετσι προέκυψαν περιπτώσεις φορολογούμενων που, ενώ δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης, δηλώθηκαν ως προμηθευτές από επιχειρήσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υπέβαλαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα