Μετ' εμποδίων συναλλαγές και μετακινήσεις από την απεργία

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 09:46

EIKOΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά στις ΔΕΚΟ.

Στην απεργία παίρνουν μέρος και οι Ομοσπονδίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ), που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη, καθώς και στις συγκοινωνίες (τρένα, Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία) εκτός από τους συρμούς του ΗΣΑΠ και το Μετρό, που θα κινηθούν αύριο από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα για τη διευκόλυνση των απεργών, που θα θελήσουν να μετακινηθούν για να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στη μία το μεσημέρι στο Πεδίο του Αρεως.

Προβλήματα θα υπάρξουν από την απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη και στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Η ΟΣΠΑ συμμετέχει στην απεργία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν κηρύξει για αύριο τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, οπότε κείνες τις ώρες δεν θα γίνει καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια της χώρας.

Από την Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοινώθηκε ότι το διήμερο θα γίνει μια πτήση ανά προορισμό, στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Σε ματαιώσεις πτήσεων προχωρεί και η Aegean Airlines, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και η ΟΣΥΠΑ για αύριο (12.00 - 16.00). Αναλυτικότερα, ματαιώνονται τα σκέλη πτήσεων Α3 109 Θεσ/νίκη - Αθήνα, Α3 276/277 Αθήνα - Χίος - Αθήνα, Α3 254/255 Αθήνα-Μυτιλήνη - Αθήνα, Α3 3744/375 Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα, Α3 356/357 Αθήνα -Σαντορίνη - Αθήνα, Α3 316/317 Αθήνα - Ηράκλειο - Αθήνα, Α3 118 Αθήνα -Θεσ/νίκη, 904/905 Αθήνα - Λάρνακα - Αθήνα.

Παράλληλα, αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε 27 σκέλη πτήσεων του δικτύου της. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα 8011120000 (από σταθερό) και 210 6261000 (από κινητό).

Στον ΟΣΕ θα εκτελεσθούν μόνο τα δρομολόγια «κοινωνικών αναγκών», που πρακτικά σημαίνει ένα δρομολόγιο σε κάθε κεντρικό άξονα, τόσο αύριο όσο και την Πέμπτη.

Στις αυριανές κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τα συνδικάτα διαφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, εντοπίζοντας τις αντιρρήσεις τους σε επτά σημεία.

Τα σημεία αυτά, που αφορούν στις συλλογικές συμβάσεις και γενικά στις εργασιακές σχέσεις, αναφέρονται σε υπόμνημα που επέδωσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στον υφυπουργό Απασχόλησης κ. Γερ. Γιακουμάτο ύστερα από συγκέντρωση και πορεία που έγινε χθες έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Η πορεία στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΕΔΚΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΚΟΙΝΗ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12.30, στην πλατεία Κλαυθμώνος, δήμαρχοι, συμβασιούχοι των δήμων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτοδιοίκηση και εργαζόμενοι αντιδρούν -όπως σημειώνουν- στην υπαναχώρηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ότι δηλαδή θα προβλεφθούν στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2006, οι αναγκαίοι πόροι για τη λειτουργική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και για το κόστος μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Μετά τη συγκέντρωση, θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου θα επιδοθεί επίσης το ψήφισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα