Inditex: 26% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Μετά την ανάπτυξη των καταστημάτων Zara και Bershka
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 09:59

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 26%, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της Inditex SA, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, καθώς η εταιρεία πρόσθεσε περισσότερα καταστήματα Zara και Bershka στην Ευρώπη.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 274,3 εκατ. ευρώ (328 εκατ. δολ.) το τρίμηνο έως και τον Οκτώβριο, από 217,3 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Συνολικά 10 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα έφθαναν τα 247 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 20%, φθάνοντας στο 1,83 δισ. ευρώ. Τα κέρδη σημείωσαν αύξηση 40% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Inditex,που εδρεύει στο Arteixo, της Ισπανίας, αυξάνει τα κέρδη της, καθώς εργάζεται για να αυξήσει τα καταστήματά της στα 450 την τρέχουσα χρήση και σε επίπεδα ρεκόρ. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων επέκτεινε τα καταστήματα Bershka και άλλες αλυσίδες της σε χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, ενώ τον περασμένο μήνα άνοιξε και το πρώτο κατάστημα Zara στο Μονακό.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Hennes & Mauritz AB, της κύριας ανταγωνίστριας της Inditex, κατηγορούν τον αδικαιολόγητα ζεστό καιρό, για τις χαμηλότερες από το αναμενόμενο πωλήσεις τους, τους τελευταίους μήνες. Η Inditex και η Η&M προσπάθησαν να αυξήσουν τα κέρδη τους, προσθέτοντας περισσότερα ενδύματα στην γκάμα των προϊόντων τους, όπως μπουφάν και παλτό, τα οποία θα πρέπει να προσφερθούν με έκπτωση, εάν δεν πουληθούν.

Η Inditex, διατηρεί τους στόχους της για τη δημιουργία νέων καταστημάτων την τρέχουσα χρήση. Τον Σεπτέμβριο είχε πει ότι επιθυμεί να προσθέσει 400 έως 450 καταστήματα την περίοδο, τα οποία θα κοστίσουν από 750 έως 850 εκατ. ευρώ ετησίως και να αυξήσει το εμβαδόν των καταστημάτων της κατά 20%.

Η εταιρεία ξεπερνά την H&M, η οποία αύξησε τον αριθμό των καταστημάτων της κατά 12% το έτος έως και τον Νοέμβριο. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Inditex διπλασίασε τον αριθμό των καταστημάτων της, πλέον των 2.400 και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην Ευρώπη, σε αντίθεση με την H&M, που επεκτείνεται εκεί αλλά και στη Βόρειο Αμερική.

Οι μετοχές της Inditex, σημείωσαν άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 1,1%, για να κλείσουν στα επίπεδα ρεκόρ των 25,78 ευρώ η μία, χθες στη Μαδρίτη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 18%, υπερβαίνοντας την άνοδο 14% των μετοχών της H&M.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα