Cadbury Schweppes: Εντός των προβλέψεων το εμπόριο

Και στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας εκτίμησης
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 10:28

ΕΝΤΟΣ των προβλέψεων, κινείται το εμπόριο, ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών στον κόσμο, ενώ η ανάπτυξη των εσόδων της αναμένεται να είναι στο επίπεδο της ανώτατης κλίμακας των εκτιμήσεών της.

Η Cadbury βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του μεριδίου της στην Kent, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής της Τουρκίας, κατά 30%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Το 2002, η Cadbury απέκτησε το 65% της Kent.

Τον Νοέμβριο, η Cadbury Schweppes συμφώνησε να πουλήσει το ευρωπαϊκό τμήμα ποτών αντί του ποσού του 1,85 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολ.) για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αγορά των ΗΠΑ και στην αντίστοιχη με γλυκά, διεθνώς. Η πώληση, θα δώσει στον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Todd Stitzer, περισσότερα κεφάλαια να δαπανήσει σε νέα αναψυκτικά και διαφήμιση, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά των ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες ομοειδείς της, όπως την Coca-Cola Co. και την PepsiCo Inc.

Οι μετοχές της Cadbury σημείωσαν χθες άνοδο 1%, φθάνοντας στις 552 πένες η μία στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 14%, μεγαλύτερη της ανόδου 5,6% των 42 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Food Index. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 11,5 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα