Νέες βολές Φάιμαν κατά της Γερμανίας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 16:17
UPD:16:18
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Ο Βέρνερ Φάιμαν (φωτ. αρχείου) επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ευκαιρία, διότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ούτως ή άλλως πολλές δυσκολίες.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη Γερμανία για τη σκληρή στάση που κράτησε στο θέμα της Ελλάδας εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο κ. Φάιμαν χαρακτήρισε ως «μη θετικό» στην ελληνική κρίση, τον ηγεμονικό ρόλο που ανέλαβε η Γερμανία στην Ευρώπη, και ως «εντελώς λαθεμένα» τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα Grexit.

Στη συνέντευξή του ο καγκελάριος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ευκαιρία, διότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ούτως ή άλλως πολλές δυσκολίες, ενώ σημείωσε πως γίνονται λάθη και έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν για τα οποία ευθύνονται άλλες κυβερνήσεις.

Η Αυστρία υποστηρίζει τη νέα ευκαιρία, γιατί είναι πολιτικά σωστή, είναι σημαντική για την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, όπως επίσης είναι αναγκαία από οικονομική άποψη, τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα