Lancashire: Αντλησε 1 δισ. δολ. για τη νέα εταιρεία της στις Βερμούδες

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 12:10

ΠΟΣΟΝ περίπου 1 δισ. δολ., από την πώληση μετοχών και άλλων αξιών, για να δημιουργήσει μία νέα ασφαλιστική δραστηριότητα στις Βερμούδες, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα των υψηλών τιμών, που κόστισε τα μέγιστα κατά την περίοδο των τυφώνων στις ΗΠΑ, άντλησε η Lancashire Holdings Ltd.

Η εταιρεία πούλησε 182 εκατ. μετοχές, προς 284 πένες (5 δολ.) η μία, αντλώντας 910 εκατ. δολ., κατά τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά από ασφαλιστική εταιρεία στο Λονδίνο, από το 2001. Επίσης, η Lancashire άντλησε 125 εκατ. δολ. από την πώληση προνομιούχων μετοχών και δευτερεύουσες αξίες, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Lancashire σημείωσαν άνοδο 16% κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, σήμερα στο Λονδίνο και βρισκόντουσαν 32 πένες, ποσοστό 11%, υψηλότερα, φθάνοντας στις 316 πένες η μία, στις 8:38' π.μ. Την πώληση των μετοχών της εταιρείας, διαχειρίστηκε η Merrill Lynch & Cο.

Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας, ήταν η μεγαλύτερη στο Λονδίνο από τον Ιούλιο του 2001, όταν η Friends Provident Plc πούλησε μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα