Θετικά σχόλια ξένων θεσμικών για Emporiki Bank

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 12:21

Την ικανοποίηση τους για την πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της Εμπορικής Τράπεζας εξέφρασαν μεγάλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές στη διάρκεια των παρουσιάσεων της τράπεζας (road shows) που πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, με την ευκαιρία της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές ανέφεραν για την Εμπορική ότι αποτελεί παράδειγμα μια επιτυχημένης αναδιάρθρωσης τράπεζας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη διάρκεια των παρουσιάσεων στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Φρανκφούρτη και στο Εδιμβούργο, που παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 70 περίπου ξένους θεσμικούς οίκους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Γιώργος Προβόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της τράπεζας, που αποδίδει ήδη τους πρώτους καρπούς καθώς στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη προ φόρων της ανήλθαν σε 95,3 εκατ. ευρώ, έναντι 6,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 397,2 εκατ. ευρώ - στην οποία συμμετέχει και ο στρατηγικός σύμμαχος της Εμπορικής, η Credit Agricole που σήμερα κατέχει περίπου το 11% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας -ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα