Προτάσεις 12,99 εκατ. ευρώ για ένταξη στο ΟΠΑΧΧ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 15:02

Συνολικού προϋπολογισμού 12,99 εκατ. ευρώ είναι οι 63 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων, που υποβλήθηκαν προς ένταξη στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) για τις περιοχές της Κερκίνης και του Ορους Πάικου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ ΑΕ), η οποία αποτελεί τη δομή στήριξης του ΟΠΑΑΧ Κ. Μακεδονίας.

Από το σύνολο των προτάσεων, οι 23 αφορούν το ΟΠΑΑΧ Κερκίνης (τρεις στο νομό Κιλκίς και 20 σε εκείνον των Σερρών) και οι υπόλοιπες 40 το ΟΠΑΑΧ Πάικου (στο Νομό Κιλκίς 17 και στο Νομό Πέλλας 23). Οι προτάσεις κατατέθηκαν στις "αντένες" της ΑΝΕΘ ΑΕ, που είναι οι αναπτυξιακές εταιρίες των Σερρών, του Κιλκίς και της Πέλλας (ΑΝΣΕΡ, ΑΝΚΙ και ΑΝΠΕ αντίστοιχα).

Στην περίπτωση του ΟΠΑΑΧ Πάικου, η μερίδα του λέοντος των υποβληθεισών προτάσεων -ως προς το ύψος των επενδυτικών σχεδίων- αφορούν την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και τη διαφοροποίηση γεωργικών δραστηριοτήτων. Στο ΟΠΑΑΧ Κερκίνης, 30 επενδυτικές προτάσεις, ύψους 4,957 εκατ. ευρώ, αφορούν δράσεις ενθάρρυνσης τουριστικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδυτικών Σχεδίων που συγκροτείται με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα