Χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 13:59
UPD:14:00
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το άνοιγμα των τραπεζών και την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης για οριστική έξοδο από την κρίση ζητεί κατά προτεραιότητα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, μετά από απαίτηση των εταίρων, θα είναι σκληρά και θα πλήξουν άμεσα τους μικρομεσαίους. Θεωρούμε όμως ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι προτιμότερο να κρατηθεί κάποιος “ζωντανός”, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί, να δημιουργήσει και να συντελέσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καλεί δε την κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, «μέσα από συνθήκες συνεργασίας και πνεύμα ομοψυχίας, να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα και τη αγορά».

«Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι το άνοιγμα των τραπεζών, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει “παγώσει” προκαλώντας ήδη τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και καταναλωτές» υπογραμμίζει.

Ζητεί «αμέσως μετά να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την οριστική έξοδο μας από την κρίση. Για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τον εφιάλτη ενός Grexit, για να σταματήσουμε να δίνουμε δικαίωμα στους εταίρους να μας “κουνάνε” το δάχτυλο».

Προειδοποιεί ότι «άλλη ευκαιρία δεν πρόκειται να υπάρξει, κάτι που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Και ειδικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Τελείωσε ο χρόνος ανοχής. Έφτασε ή ώρα των πράξεων».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα