FAZ: Πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πρότεινε ο Σόιμπλε

Διαψεύδεται από Αθήνα και Βερολίνο
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 19:50
UPD:19:56
EPA/OLIVIER HOSLET

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός έκρινε τελείως ανεπαρκείς τις ελληνικές προτάσεις.

Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φαίνεται πως πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, το οποίο επικαλείται o βρετανικός «Guardian»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός έκρινε τελείως ανεπαρκείς τις ελληνικές προτάσεις και πρότεινε δύο εναλλακτικές επιλογές.

Η πρώτη αφορούσε τη δραστική βελτίωση των ελληνικών προτάσεων με ταυτόχρονη αύξηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων στα 50 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησίμευαν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

ΕΡΤ

Δεν ξέρω πώς θα φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε νωρίτερα ο κ. Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η δεύτερη επιλογή περιελάμβανε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – για τουλάχιστον πέντε χρόνια – και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Βάσει του δεύτερου σεναρίου, η Ελλάδα θα παρέμενε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διαμήνυσε ότι «θα πάνε όλα καλά». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού SPD, Kάρστεν Σνάιντερ, υποστήριξε ότι η φερόμενη ως πρόταση Σόιμπλε δεν αποτελεί θέση της γερμανικής κυβέρνησης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα