ΝΤΤ DoCoMo: 557 εκατ. δολ. για το 10% της KT Freetel

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 09:14

ΠΟΣΟΝ 565 δισ. ουόν (557 εκατ. δολ.) θα καταβάλλει η μεγαλύτερη εταιρεία ασύρματης τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, NTT DoCoMo Inc., για μερίδιο στην KT Freetel Co. τη Ν. Κορέας, προχωρώντας στη μεγαλύτερή της επένδυση στο εξωτερικό, από το 2001.

Η DoCoMo θα αγοράσει μερίδιο 10%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρειών. Η KT Freetel θα εκδώσει 17,7 εκατ. νέες μετοχές στην DoCoMo, προς 28.000 ουόν η μία, 15% ακριβότερα από το μέσον όρο της τιμής της KT Freetel τους τρεις τελευταίους μήνες. Οι νέες μετοχές, αντιπροσωπεύουν το 8,8% του μεριδίου της DoCoMo.

Η σημερινή εξαγορά έρχεται μετά τις απώλειες πλέον του 1 τρισ. γιέν (8,5 δισ. δολ.) της DoCoMo από επενδύσεις σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της AT&T Wireless Services Inc. και της KPN Mobile NV. Ιαπωνία και Ν. Κορέα, έχουν συνολικά 77,5 εκατ. συνδρομητές υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας, περίπου το 35% της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με τις εταιρείες και την 3GToday.com, το Web site της Qualcomm Inc.

Η πώληση, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Η DoCoMo κατέβαλε 571 εκατ. δολ., για το περίπου 20% της KG Telecommunications Co., της γνωστής σήμερα Far EasTone Telecommunications Co., της Ταϊβάν, πριν από τέσσερα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα