ΕΔΕΚ: Η Κύπρος να αντιταχθεί στην επανεκλογή του Ντέισεμπλουμ στην προεδρία του Εurogroup

Επιστολή προς τον Ν. Αναστασιάδη
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 18:04
UPD:18:06
REUTERS/YVES HERMAN

Επισημαίνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup (φωτ. αρχείου) «υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Εναντίον της επανεκλογής του Γερούν Ντέισεμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup τάσσεται ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σιζόπουλος επισημαίνει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup «υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της επιβολής του ληστρικού κουρέματος καταθέσεων που οδήγησε σε καταστροφή το χρηματοπιστωτικό τομέα της πατρίδας μας και σε κοινωνική δυστυχία του λαού μας».

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η εχθρική στάση που τήρησε ο κ. Ντέισελμπλουμ στο ελληνικό ζήτημα αλλά και οι δημόσιες μη θεσμικές παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού» συνεχίζει.

Η ΕΔΕΚ, σημειώνεται στη σχετική επιστολή, «δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο και τα πεπραγμένα του κ. Ντέισελμπλουμ και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από όμορο ιδεολογικό κόμμα, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι υπηρέτησε με πίστη και δογματισμό τις πιο νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και προσταγές».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα