Bank of America: Περιορισμένη η επέκταση στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Kenneth Lewis
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 09:38

ΣΤΟΝ περιορισμό των διεθνών της επενδύσεων μέσα στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσει η δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, μετά την Citigroup Inc., καθώς ολοκληρώνει τις πρόσφατες εξαγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο και ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Kenneth Lewis.

Καθώς η Citigroup αποκομίζει περίπου το 40% των εσόδων της εκτός Β. Αμερικής, η Bank of America αποκομίζει μόνο το 6%. Ο Lewis είπε, ότι δεν βλέπει αύξηση αυτού του μεριδίου πάνω από το 10% τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, ακόμα και μετά τη συμφωνία της τον Ιούνιο ύψους 3 δισ. δολ. για την απόκτηση μεριδίου στην China Construction Bank. Αντί τις επέκτασης, η Bank of America, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον στη βάση των πελατών της.

Η Bank of America, συμφώνησε να αγοράσει το 9% της China Construction και έχει τη δυνατότητα να το αυξήσει στο 19,9% τα επόμενα 5,5 χρόνια. Το 2003 η τράπεζα, κατέβαλε 1,6 δισ. δολ., για μερίδιο 24,9% στην Grupo Financiero Santander Serfin, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα του Μεξικό. Επίσης, η Bank of America, επεκτείνει τη δραστηριότητα της επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη και την Ασία.

Ωστόσο, επέλεξε να φύγει από μερικές περιφέρειες, όπως αυτήν της Λατινικής Αμερικής. Τον περασμένο Οκτώβριο συμφώνησε να πουλήσει τη δραστηριότητα διαχείρισης κεφαλαίων στο Μεξικό, στην Santander Serfin. Μία ημέρα μετά, ανακοίνωσε, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Standard Bank Group Ltd., για την πώληση τηςl BankBoston Argentina, την οποία αγόρασε από την FleetBoston Financial Corp., το 2004.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Bank of America συμφώνησε να πουλήσει την εμπορική τράπεζα και το τμήμα δανειοδότησης καταναλωτών της Panama to Banco General SA και είπε ότι θα προχωρήσει σε πωλήσεις αντιστοίχως στο Περού και την Κολομβία.

Ο Lewis, είπε, ότι η τράπεζα ενδέχεται να κάνει μία εξαίρεση για την αγορά εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στις ΗΠΑ. Στόχος του, είναι η ανάπτυξη των εσόδων από 6% έως 9% ετησίως και η αύξηση των κερδών ανά μετοχή, πλέον του 10% τον χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα