Tata Steel: 175 εκατ. δολ. για την Millennium Steel

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 09:51

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση του 40%, της εταιρείας Millennium Steel Pcl. της Ταϊλάνδης, αντί του ποσού των 3 δισ. μπατ (73 εκατ. δολ.), για να επεκτείνει την παραγωγή της, καθώς αυξάνεται η ζήτηση του κράματος στην Ασία, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Ινδίας, Tata Steel Ltd.

Η Tata Steel θα αγοράσει το μερίδιο της Siam Cement Pcl στην Millennium και προσφέρεται να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές προς 1,15 μπατ ανά μετοχή, συνολικού κόστους 175 εκατ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, προς τα Χρηματιστήρια της Ταϊλάνδης και του Μουμπάϊ.

Η ινδική εταιρεία, θέλει να τριπλασιάσει την παραγωγή της στα 15 εκατ. τόνους μέχρι το 2010, με την επέκτασή της εντός χώρας και με την εξαγορά μονάδων στο εξωτερικό. Αγοράζοντας την Millennium, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Ταϊλάνδης, της οποίας το προϊόν χρησιμοποιείται στις κατασκευές, θα προσθέσει 1,2 εκατ. τόνους ετησίως στη δυναμικότητά της σε μία περιοχή που χρησιμοποιεί περισσότερο από το 1/3 του χάλυβα παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Tata Steel αναρριχήθηκαν 1,6%, φθάνοντας στις 384,4 ρουπίες και διαπραγματεύθηκαν στις 380 ρουπίες η μία, στις 12:55' μ.μ. τοπική ώρα. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Millennium Steel, ανεστάλη, στο Χρηματιστήριο της Μπαγκόκ. Μέχρι και χθες μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει άνοδο 1,9%, φθάνοντας στο 1,08 μπατ η μία.

Σημειώνεται ότι η Tata Steel θα απορροφήσει τουλάχιστον 225 εκατ. δολ. του χρέους της Millennium debt, σύμφωνα με τον Kaushik Chatterjee, αντιπρόεδρο οικονομικών της Tata Steel.

Η Siam Cement, η οποία παράγει επίσης πετροχημικά, είπε, ότι η πώληση βρίσκεται εντός της πολιτικής της για έξοδο από δραστηριότητες που δεν αποτελούν το βασικό της αντικείμενο. Η διοίκησή της είπε, ότι μετά την πώληση, ενδέχεται να εμφανίσει κέρδη από φόρους περίπου 500 εκατ. μπατ, το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με την Tata Steel, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα