Philips: Σε «διαφορετική δομή» το τμήμα ημιαγωγών

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 10:04

ΣΕ διαφορετικό πλαίσιο σχεδιάζει να θέσει το τμήμα των ημιαγωγών, της η Royal Philips Electronics NV, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, με στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να επιδιώξει «στρατηγικές επιλογές», για τη δραστηριότητα.

«Στο τμήμα ημιαγωγών, η εταιρεία βλέπει προοπτικές περαιτέρω ισχυροποίησης των δραστηριοτήτων και μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους, με την απόφαση που ανακοινώσαμε σήμερα», ανέφερε σε σημερινή του δήλωση, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Gerard Kleisterlee.

Ο διαχωρισμός της δραστηριότητας των ημιαγωγών, είναι η τελευταία κίνηση του Gerard Kleisterlee, να πάρει την εταιρεία μακριά από δραστηριότητες που έχουν προδιάθεση να κινηθούν με βάση τη μόδα, όπως τα chip και τα ηλεκτρονικά. Ο ίδιος, επενδύει σε τομείς όπως ο φωτισμός, οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και τα ιατρικά συστήματα, για να αυξήσει την ανάπτυξη των πωλήσεων. Η Philips είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων και μηχανών καφέ στην Ευρώπη.

Τα λειτουργικά κέρδη στο τμήμα των chip, μειώθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, από 179 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 2%, φθάνοντας στο 1,19 δισ. ευρώ την ίδια χρονική περίοδο.

Το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας, κατασκευάζει chip που χρησιμοποιεί η Samsung Electronics στα κινητά της τηλέφωνα, η Sony Corp. στις τηλεοράσεις της, n Mercedes-Benz της DaimlerChrysler AG στα αυτοκίνητά της και η Apple Computer Inc. στις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής iPod.

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία θα διορίσει τους σημερινούς επικεφαλής των πέντε τμημάτων παραγωγής προϊόντων στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της την 1 η Απριλίου του επόμενου έτους. Οι διορισμοί αυτοί, θα προταθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 30 Μαρτίου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα