Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη διάσκεψη του ΠΟΕ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 11:38

Τις ελληνικές θέσεις παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, στην Ολομέλεια της 6ης Υπουργικής Διάσκεψη του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), που συνέρχεται στο Χονγκ - Κονγκ.

Ο έλληνας υπουργός στην ομιλία του εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης της προστασίας της ευρωπαϊκής γεωργίας, όπως αυτή αποφασίστηκε με την πρόσφατη μεταρρύθμιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που αφορά το σύνολο σχεδόν των αγροτικών προϊόντων, όπως και το βαμβάκι.

Ο κ. Μπασιάκος ζήτησε το άνοιγμα τω αγορών των αναπτυσσόμενων χωρών, ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγή των μη αγροτικών προϊόντων στις αγορές αυτές, οπως επίσης και την απελευθέρωση του εμπορίου των Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.

Ο κ. Μπασιάκος μετείχε ακόμη, σε διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις και συζητήσεις, όπως και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της εξέλιξης των διαβουλεύσεων και την προώθηση των ελληνικών θέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα