Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το ευρώ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2001 17:38

Το δεύτερο εξάμηνο του 2001 το πρόγραμμα ενημέρωσης για το ευρώ (Γ' φάση) θα στοχεύσει στην πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την εισαγωγή και την κυκλοφορία του ευρώ.

Οπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το ευρώ, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους μαθητές και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την εξειδίκευση της διαφημιστικής προβολής του ευρώ έχει ξεκινήσει και η προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αναφέρεται επίσης ότι η κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για το ευρώ επεξεργάζονται το σχέδιο νόμου «για τη φυσική κυκλοφορία τραπεζογραμματίων και κερμάτων ευρώ». Το σχεδιο νόμου θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και στοχεύει στη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τις διαδικασίες προεφοδιασμού από την Τράπεζα της Ελλάδος, των εμπορικών τραπεζών και των επιχειρήσεων με χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκαν τα θέματα των υπερωριών για προετοιμασία μετάβασης των τραπεζών και των επιχειρήσεων στο ευρώ, και ο πιθανός ορισμός αργίας της 31.12.2001 για τις συναλλαγές του κοινού με τις τράπεζες, τα οποία όμως θα συζητηθούν αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα