Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι των ευρωαγορών

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 19:22
UPD:19:23
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Με ένα εντυπωσιακό +4,3% μέσα σε δύο ημέρες υποδέχτηκαν οι ευρωαγορές τις εξελίξεις με την Ελλάδα, προεξοφλώντας ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, μετά την εμπρόθεσμη κατάθεση της ελληνικής πρότασης.

Ειδικότερα, o βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,39% στις 6.673 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 2,91% στις 11.316 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 3,06% στις 4.903 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 2,03% στις 388,80 μονάδες, ενώ άνω του 3% ήταν τα κέρδη στις περιφερειακές αγορές της Ευρώπης. 

Στο ταμπλό, η InterContinental Hotels Group ενισχύθηκε κατά 3,1%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην πώληση των ξενοδοχείων στο Χονγκ Κονγκ σε ομάδα επενδυτών, έναντι του ποσού των 938 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, με την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA και την BNP Paribas να ξεπερνούν το +4,8%. Η DNB, επίσης, βρέθηκε στο +4,6%.

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους Ευρωπαίους για την ελληνική πρόταση είναι ιδιαιτέρως θετικά, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ να τη χαρακτηρίζει «εμπεριστατωμένη». Θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» στο Eurogroup του Σαββάτου, δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν θα γίνει Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή εάν αύριο το Εurogroup καταλήξει σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,5% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών χονδρικής της Γερμανίας τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,5% τον Μάιο του ίδιου έτους.

Επίσης, άνοδο παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Μάιο, ανακάμπτοντας μετά τη μεγάλη πτώση του Απριλίου και τη μηδενική μεταβολή του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν είχε μειωθεί κατά 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα