Πιστοποίηση για τα προϊόντα της πλατφόρμας Microsoft Windows

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 13:32

Την πιστοποίηση Common Criteria (CC) Evaluation Assurance Level (EAL) 4 + Augmented με ALC_FLR.3 έλαβε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της πλατφόρμας των Microsoft Windows.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η συγκεκριμένη πιστοποίηση χορηγείται από το National Information Assurance Partnership (NIAP) και αποτελεί διεθνές πρότυπο (standard) που εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα πληροφορικής ακολουθούν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας.

Οι εκπρόσωποι της Microsoft Steve Lipner, senior director, security engineering strategy, και David Cross, director, program management Windows security, παρέλαβαν τους τίτλους πιστοποίησης CC για έξι προϊόντα Windows, στο πλαίσιο του Microsoft Security Summit East στην Ουάσινγκτον D.C.

«Η πιστοποίηση CC των συγκεκριμένων προϊόντων της πλατφόρμας των Windows, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση του ευρύτερου δυνατού συνόλου ρεαλιστικών σεναρίων της πλατφόρμας οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος σήμερα, υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στη διαδικασία των Common Criteria», δήλωσε ο κ. Lipner.

«Αυτό το ορόσημο έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προόδους που σημειώνουμε στην ποιότητα του λογισμικού μέσω της διαδικασίας του Security Development Lifecycle, προς όφελος κάθε οργανισμού πληροφορικής που αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα της ασφάλειας», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα