Σιδενόρ: «Πράσινο» από Γ.Σ. για τη διασυνοριακή συγχώνευση με Viohalco

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 14:21
UPD:14:26

Τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε. από την Viohalco SA ενέκριναν σήμερα οι μέτοχοι της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους.

Όπως τονίσθηκε στη Γ.Σ., οι ημερομηνίες τόσο της τελευταίας διαπραγμάτευσης των μετοχών της Σιδενόρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και της διαγραφής τους θα προσδιοριστούν σε συνάρτηση με την έναρξη λειτουργίας του Χ.Α.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι ενέκριναν σήμερα:

α) το από 11/05/2015 κοινό σχέδιο σύμβασης διασυνοριακής συγχώνευσης των εταιρειών «VIOHALCO SA» και «ΣΙΔΕΝΟΡ Εταιρεία Συμμετοχών, Ανώνυμη Εταιρεία»,

β) την επεξηγηματική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για τη διασυνοριακή συγχώνευση που καταρτίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου 3777/2009 και το άρθρο 4.1.4.1.3. του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών,

γ) την έκθεση του κοινού εμπειρογνώμονα, της βελγικής ελεγκτικής εταιρείας, VMB Bedrijfsrevisoren CVBA για τη διασυνοριακή συγχώνευση που καταρτίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 6 του νόμου 3777/2009 και το άρθρο 772/9,§1 του βελγικού κώδικα εταιρειών.

Επίσης, οι μέτοχοι ενέκριναν τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΣΙΔΕΝΟΡ Εταιρεία Συμμετοχών, Ανώνυμη Εταιρεία» από τη βελγική εταιρεία με την επωνυμία «VIOHALCO SA», σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3777/2009 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 772/1 και επόμενα του βελγικού κώδικα εταιρειών.

Όπως έγινε γνωστό, οι μέτοχοι της Σιδενόρ θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Viohalco, μετοχές εισηγμένες και διαπραγματευόμενες Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε 2,28:1, δηλαδή οι μέτοχοι της Σιδενόρ προτείνεται να ανταλλάξουν 2,28 μετοχές της Σιδενόρ με μία μετοχή της Viohalco.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του δ.σ. προς τη Γ.Σ., η διασυνοριακή συγχώνευση είναι η βέλτιστη ενδεδειγμένη τεχνική λύση για την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιομηχανικών εταιρειών και εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων της Σιδενόρ που λειτουργούν στην Ελλάδα και την υποστήριξή τους σε βάθος χρόνου, μέσω της ευχερέστερης πρόσβασης που θα διασφαλίσει, απλοποιημένο πλέον, το νέο εταιρικό σχήμα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά χρήματος και κεφαλαίων.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι η διασυνοριακή συγχώνευση εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και μακροπρόθεσμης υποστήριξης με κεφάλαια εξωτερικού των εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα