Συμφωνία για την Ελλάδα προεξοφλεί το ράλι στις διεθνείς αγορές

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 13:11
UPD:13:39
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους Ευρωπαίους για την ελληνική πρόταση είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται στα διεθνή χρηματιστήρια, στον απόηχο των εξελίξεων μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης προς τους θεσμούς, η οποία «φέρνει» τις δύο πλευρές πιο κοντά σε μία συμφωνία.

Ειδικότερα, στις 13:10, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,15% στις 6.657 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,81% στις 11.195 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 2,75% στις 4.888 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,51% στις 386,81 μονάδες.

Στο μεταξύ, το ευρώ κινείται με κέρδη 1,17% στα 1,1169 δολάρια, ενώ είχε ξεκινήσει τις συναλλαγές σήμερα από τα επίπεδα των 1,1039 δολαρίων.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και τα αμερικανικά παράγωγα, με τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του Dow Jones να ενισχύονται κατά 143 μονάδες στις 17.595 μονάδες και τα αντίστοιχα συμβόλαια του S&P 500 βρίσκονται στο +1% και στις 2.060,50 μονάδες.

Επίσης, ο MSCI Emerging Markets (αναδυόμενων αγορών) ενισχύεται κατά 1,2% στις 930,83 μονάδες, διευρύνοντας στο 2,9% τα κέρδη του διημέρου, με αφορμή τις ελληνικές εξελίξεις. Ο δείκτης κατέγραφε απώλειες επί έξι ημέρες, λόγω των εξελίξεων στην Ελλα΄δα και την Κίνα.

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους Ευρωπαίους για την ελληνική πρόταση είναι ιδιαιτέρως θετικά, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ να τη χαρακτηρίζει «εμπεριστατωμένη». Θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» στο Eurogroup του Σαββάτου, δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν θα γίνει Συνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή εάν αύριο το Εurogroup καταληξει σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα.

Ενδεικτική της επίσπευσης των εξελίξεων είναι και η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του  ΔΝΤ,  Κριστίν Λαγκάρντ.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα