Frigoglass: Αποχωρεί από τη VPI

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 16:03

Στην εταιρεία Selenis Hellas A.E. θα πωλήσει η Frigoglass το σύνολο των μετοχών που κατέχει στη βολιώτικη VPI. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Frigoglass προχώρησε σήμερα σε συμφωνία για την πώληση 421.260 μετοχών της VPI (51% του μετοχικού της κεφαλαίου).

Η Selenis Hellas A.E. είναι θυγατρική εταιρεία της πορτογαλικής εταιρείας Selenis SGPS, S.A., η οποία είναι από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους παραγωγούς ρητίνης Pet και μέλος του Ομίλου Imatosgil Investimentos, SGPS, S.A. .

Το τίμημα για την πώληση των μετοχών συμφωνήθηκε στο ποσό των 15.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 12.000.000 ευρώ θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η καταβολή του υπόλοιπου ποσού των 3.000.000 ευρώ συναρτάται με τη διατήρηση των πωλήσεων της VPI A.E. στα σημερινά επίπεδα και θα γίνει σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2009.

Η πώληση των μετοχών της VPI A.E. εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου Frigoglass να επικεντρωθεί στον κλάδο της ψύξης που είναι το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητάς του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα