GM: Προτάσεις για εξαγορά τoυ τμήματος οικονομικών

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Rick Wagoner
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 09:37

ΑΦΘΟΝΕΣ προτάσεις, για το τμήμα οικονομικών της General Motors Corp., δέχθηκε η εταιρεία, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Rick Wagoner. Ο ίδιος πιστεύει ότι θα βρεθεί αγοραστής για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της General Motors, Rick Wagoner.

«Η GM δέχθηκε προσφορές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθούμε», είπε ο Wagoner μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την εορταστική εκδήλωση της εταιρείας χθες το βράδυ στο Στέλινγκ Χάϊτς του Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Αυτή η διαδικασία κινείται σύμφωνα με όσα έχουν προκαθοριστεί και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι υπήρξε πλούσιο ενδιαφέρον».

Στις 17 Οκτωβρίου ο Wagoner είχε πει ότι ψάχνει για αγοραστή της πλειονότητας της General Motors Acceptance Corp., προκειμένου να βελτιώσει το πιστωτικό της προφίλ. Ο ίδιος είπε ότι η πώληση θα βοηθήσει την εταιρεία στη μείωση του κόστους των δανείων, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αγωνίζεται να σταματήσει τις ζημίες 3,9 δισ. δολ. κατά τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Ο Wagoner ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να επιμένει σε έναν αγοραστή, που θα στηρίξει τις πωλήσεις φορτηγών αυτοκινήτων της GM και πως η πώληση δεν θα γίνει απαραίτητα σε αυτόν που θα προσφέρει τα περισσότερα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν περιμένει να επιτύχει φέτος μια συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα