Ντέισελμπλουμ: Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει μέτρα

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 22:27
UPD:07/07/2015 00:08
REUTERS/STRINGER

Σύμφωνα με τον κ. Ντέισελμπλουμ, υπάρχει αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας (φωτ. αρχείου).

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει μέτρα, ακόμα και αν αυτά απορρίφθηκαν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Ντέισελμπλουμ, υπάρχει αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, η οποία μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί εφόσον ακολουθηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.

Μιλώντας απόψε στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει, εάν είναι εφικτό, η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη.

«Το εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα εξαρτηθεί πράγματι από αυτά που θα ακούσουμε αύριο (...). Αύριο θα εξετάσουμε εάν είναι εφικτό, στη βάση αυτών που θα μας πουν οι Έλληνες», είπε ο κ. Ντέισελμπλουμ στο κοινοβούλιο.

Το όποιο νέο έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει «αυστηρούς όρους», παρόμοιους που εκείνους τους οποίους περιείχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, παρότι η Ελλάδα απέρριψε αυτούς τους όρους στο χθεσινό δημοψήφισμα, τόνισε νωρίτερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, σε επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα στην επιστολή σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ολλανδίας παραμένει ανοιχτή σε συνεργασία με την Αθήνα.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα