Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 19:07
UPD:19:08
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αν και ενδοσυνεριακά υπήρξαν κινήσεις ώστε να περιοριστεί η πτώση,  εν μέσω έντονων και αβέβαιων εξελίξεων που συνδέονται με το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76% στις 6.536 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,51% στις 10.891 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 2% στις 4.712 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,24% στις 378,68 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως 1,6%.

Έντονες ήταν οι ρευστοποιήσεις στους περιφερειακούς ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κλείνει στο -3,7%, ο ισπανικός στο -2,2% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -4%.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη στον Euro STOXX να κλείνει στο -2,5%. Οι ιταλικές τράπεζες υποχώρησαν έως 7% και οι πορτογαλικές βρέθηκαν έως το -6%.

Επίσης, η Rolls-Royce Holdings υποχώρησε κατά 6,5%, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι τα κέρδη του έτους θα κινηθούν χαμηλότερα του αναμενομένου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναστολή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Στο μεταξύ, εκτενή είναι τα δημοσιεύματα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις του για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη στον διεθνή Τύπο, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ραγδαίες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, έναντι πτώσης 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα