Συνέντευξη Γ. Αλογοσκούφη στη «Ν»

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 09:27
UPD:09:29

Η ΕΠΙΛΟΓΗ της πολιτικής δημοσιονομικής διαφάνειας έχει δικαιωθεί, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, με συνέντευξή του στη «Ν», ενώ το μεγάλο χαρτί της οικονομίας, για το 2006, θα είναι η υψηλή ανάπτυξη, από την οποία θα επωφεληθούν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι η απογραφή της οικονομίας ήταν προεκλογική δέσμευση και η επιλογή της έχει δικαιωθεί. Εξηγεί, επίσης, ότι η προσφυγή σε προσωρινά μέτρα μείωσης του ελλείμματος (έσοδα από μερίσματα, χρονική επέκταση συμβάσεων κ.λπ.) ήταν αναγκαία, προκειμένου να μη ληφθούν φορολογικά μέτρα που θα επιβάρυναν την ανάπτυξη.

Με την πολιτική της ήπιας προσαρμογής, συνεχίζει ο υπουργός, επιτυγχάνεται διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αφού, από 3,6% φέτος, προβλέπεται να φθάσει στο 3,8% το 2006, ενώ, παράλληλα, η ανεργία, αν και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, μειώνεται φέτος περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα.

Στον τομέα των δημοσιονομικών, ο υπουργός Οικονομίας αποσαφηνίζει ότι η πάγια μέθοδος, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για τις εξοπλιστικές δαπάνες, προβλέπει ότι θα καταγράφονται στον Προϋπολογισμό, μόλις γίνονται οι πληρωμές για την αγορά του εξοπλισμού, κανόνας που θα ισχύσει και για την αγορά των αεροσκαφών F16.

Επίσης, ανακοινώνει ότι κάθε υπουργείο θα αξιολογήσει τη χρησιμότητα των δημόσιων φορέων που εποπτεύει και θα εισηγηθεί την κατάργηση ή τη συγχώνευσή τους.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα