Πολιτική λύση για την Ελλάδα θέλει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 10:54
UPD:10:56
EPA/CLAUDIO PERI

Ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά σημείωσε ότι για την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να καταβάλει και εκείνη ουσιαστική προσπάθεια (φωτογραφία αρχείου).

«Ο ρόλος της Ιταλίας; Είναι απλό, να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υπερισχύσει η πολιτική και να βρούμε ένα κοινό σημείο αναφοράς για έναν μακρόπνοο συμβιβασμό», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι στον απόηχο του δημοψηφίσματος, σε συνέντευξή του στο RAI 3. 

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη απάντησε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Βαρουφάκης [...] Το θέμα είναι ότι η λύση δεν βρίσκεται μόνο σε τεχνικές συνταγές, δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τους ώμους του Μάριο Ντράγκι, αλλά πρέπει να δούμε αν θα βρεθεί μια πολιτική λύση ή αν θέλουμε να περιοριστούμε μόνον στον σεβασμό των κανονισμών». 

Ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά σημείωσε ότι για την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να καταβάλει και εκείνη ουσιαστική προσπάθεια.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να διαδραματίσει εποικοδομητικά τον ρόλο που της αναλογεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα