Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Δέλτα - Chipita στο επίκεντρο
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 12:06
UPD:12:09

ΕΛΑΦΡΩΣ ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Σοφοκλέους κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Αξιόλογα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών στον απόηχο της είδησης για την απορρόφηση της Chipita http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/19/1132873.htm .

«Η αισιοδοξία κυριάρχησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σοφοκλέους,ενώ η τάση παραμένει θετική και για τις εναπομένουσες συνεδριάσεις του έτους. Είναι όμως αρκετά δύσκολο να εκτιμηθεί αν η ενδεχόμενη άνοδος σε υψηλότερα επίπεδα μπορεί να γίνει συνεχόμενα, ή θα απαιτηθούν πρώτα μικρές διορθωτικές κινήσεις», αναφέρει η Euroxx στο πρωινό της σχόλιο.

«Η διατήρηση του όγκου συναλλαγών στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη των συνεδριάσεων της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα (11:51) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,20% έχοντας φθάσει τις 3.637,21 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 23,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών σημειώνει άνοδο κατά 3,58%, ενώ η Chipita ενισχύεται κατά 0,59%. Η μετοχή της Goody’s καταγράφει σημαντικά κέρδη 7,19%.

«Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε έναν όμιλο με πωλήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη προϊόντων μεταξύ των δύο ομίλων, ενώ μπορεί να υπάρξουν συνέργιες στις προμήθειες, στις διοικητικές υπηρεσίες και στη διανομή», επισημαίνει η Egnatia Finance.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα