Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ιαπωνία

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2001 20:49

Για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο η Ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναθεωρήσει προς τα κάτω τους οικονομικούς της στόχους, ωστόσο στην μηνιαία της έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, αναφέρει ότι οι συνθήκες εξακολουθούν να επιδεινώνονται, και το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνώνεται για έκτο συνεχή μήνα.

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται. Η ιδιωτική κατανάλωση και οι εταιρικές επενδύσεις διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα», αναφέρεται στην έκθεση.

«Παρόλο που οι εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι η πορεία επιβράδυνσης έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Χαρουχίτο Αράι, σύμβουλος επί οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων, του Πρωθυπουργού Κοϊζούμι.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τακενάκα απέδωσε την εξασθένιση της ιαπωνικής οικονομίας στην παγκόσμια συρρίκνωση των τεχνολογικών επενδύσεων, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι ο τεχνολογικός κλάδος θα ανακάμψει μάλλον τον επόμενο χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα