Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Ακαιρη» η πρόταση Σιούφα

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 17:23

Ακαιρη χαρακτηρίζει το εμπόριο της Αθήνας την πρόταση Σιούφα για λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων επτά Κυριακές το χρόνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/19/1132916.htm , επισημαίνοντας ότι η διαμορφούμενη κατάσταση στην αγορά (απόρροια του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης) δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), αλλά και τον κοινωνικό ιστό των εμπόρων, ενώ παράλληλα δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στους εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την πρωτοβουλία-ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, που αντικατοπτρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την μερική κατάργηση της Κυριακής αργίας, τονίζει με έμφαση πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προκληθεί αναστάτωση που θα θίξει την συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων και θα αποβεί εις βάρος του υγιούς ελληνικού εμπορίου, αφού διαφαίνεται πρόθεση ολιγοπώλησης του εμπορίου από λίγους μεγάλους παίκτες/επενδυτές.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν, προσθέτει ο ΕΣΑ, ώστε να βοηθήσουν την αγορά και την ανάπτυξη της, να εξυπηρετήσουν το συμφέρον και τις ανάγκες των καταναλωτών και για όλα αυτά το εμπόριο είναι έτοιμο να συζητήσει με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επί πλέον ο ΕΣΑ σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση του κύκλου "Ανάπτυξης" της χρηματιστηριακής αγοράς, είμαστε μάρτυρες ενός νέου κύκλου "Αναπτυξιακής" δραστηριότητας, που αφορά στην ανέγερση οικοδομικών συγκροτημάτων πολλαπλών χρήσεων, χωρίς βέβαια να έχει ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για τον σχεδιασμό των υποδομών εκείνων που απαιτεί η λειτουργία της οργανωμένης και σύγχρονης κοινωνίας.

Οι κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού προϋποθέτουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες, αρχής γενομένης από την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Είναι βέβαιο, ότι τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες κάτω από τις ισχύουσες συνθήκες, κανόνες, νόμους και διατάξεις ουδόλως προσφέρουν ουσιαστικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον καταναλωτή, παρά μόνον σε εξατομικευμένη βάση».

Χάρης Κοντοκόλιας



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα