Ώθηση από τα μάκρο λαμβάνει το ευρώ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:07
UPD:13:14
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Με κέρδη κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου και σήμερα, καθώς τα στοιχεία από την οικονομία της Ευρωζώνης δείχνουν ότι η ελληνική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα στις υπόλοιπες χώρας.

Ειδικότερα, στις 13:05, το ευρώ κινείται με κέρδη 0,26% στα 1,1115 δολάρια, ενώ ξεκίνησε σήμερα τις συναλλαγές από τα επίπεδα των 1,1086 δολαρίων.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε υψηλό τεσσάρων ετών, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη εμφανίζει σημάδια ανθεκτικότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο και μετά. Ο δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών δείκτης της Markit για την Ευρωζώνη - ένα μέτρο της δραστηριότητας στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες τον Ιούνιο, οριακά υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση των 54,1 μονάδων.

Επίσης, ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για το λιανεμπόριο στην Ευρωζώνη. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,1%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα