Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 11:10
UPD:12:02

Fortius Finance «Δικαιολογημένες ήταν κατά τη γνώμη μας οι ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν χθες στις δεικτοβαρείς μετοχές και ιδίως σε αυτές του τραπεζικού κλάδου, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να αντισταθμίζει ουσιαστικά το εύρος των απωλειών.

»Η προσπάθεια βελτίωσης των αποτιμήσεων ενόψει τέλους έτους στις μετοχές του FTSE/ASE Small Cap 80 ήταν προφανής, καθώς η απόδοση του εν λόγω δείκτη από την αρχή του έτους ανέρχεται σε +22.09% έναντι +29.92% του FTSE/ASE-20 και +39.25% του FTSE/ASE Mid 40. Ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η παραμονή του Γ.Δ. πάνω από την αντίσταση των 3.620 μονάδων και του FTSE/ASE-20 πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων».

Emporiki Investment Bank: «Η ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς εχθές ανακόπηκε έπειτα από τις ρευστοποιήσεις για αποκομιδή κερδών. Συνεπώς αναμένουμε επιφυλακτικότητα να επικρατήσει και στην σημερινή συνεδρίαση με το γενικό δείκτη να προσπαθεί να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα».

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η αγορά αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα αναζητώντας κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες σχεδόν αμετάβλητος αντιστρέφοντας κέρδη από την αρχή της συνεδρίασης, με τον τζίρο να ανέρχεται στα €245εκ. (-32%). Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν ισχυρές, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Alpha Bank… Αναμένουμε να συνεχιστεί η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα

τιμών σε συνδυασμό με επιλεκτικές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα