Moody's: Υποβάθμισε σε «Caa2» τον ΟΤΕ

Η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 19:47
UPD:19:51
EUROKINISSI

«Ο ΟΤΕ είναι κυρίως μία ελληνική επιχείρηση, καθώς το 70% των εσόδων παράγεται στην Ελλάδα» αναφέρει η Moody’s.

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ) σε «Caa2» από «Β3» προηγουμένως, προέβη ο οίκος Moody’s.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ αντανακλά την επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα, της οποίας η αξιολόγηση υποβαθμίστηκε χθες, Τετάρτη, σε «Caa3».

«Ο ΟΤΕ είναι κυρίως μία ελληνική επιχείρηση, καθώς το 70% των εσόδων παράγεται στην Ελλάδα» αναφέρει η Moody’s.

«Αν και ο ΟΤΕ έχει λάβει μέτρα θωράκισης και απεξάρτησης από την ελληνική οικονομία, η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας ασκεί πιέσεις στην αξιοπιστία του Οργανισμού, ο οποίος παραμένει στενά συνδεδεμένος με το εγχώριο περιβάλλον» προσθέτει ο αμερικανικός οίκος. 

 Όπως προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης, η επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα συμβάλλει στην αύξηση των κινδύνων για τις επιχειρηματικές και χρηματοδοτικές προοπτικές του ΟΤΕ.

Η πρόσφατη αναταραχή, εξηγεί, επηρεάζει αρνητικά την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία έχει αντίκτυπο στα έσοδα του Οργανισμού.

Παράλληλα, η τραπεζική αργία και η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) θα οδηγήσει σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα