«Το ΥΠΑΝ δεν ανοίγει θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές»

Τίθεται σε δημόσιο διάλογο ένα υπαρκτό αίτημα της κοινωνίας και των επιχειρήσεων
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 14:34

«Η πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι επτά (και το τονίζω: επτά Κυριακές το χρόνο) αντιμετωπίζεται θετικά, τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις, όσο και από τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ιδίως, μάλιστα, από τους καταναλωτές». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ερωτηθείς σχετικά με την πρότασή του για λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές του έτους.

Όπως επισήμανε ο κ. Σιούφας, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν ανοίγει θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. «Θέτουμε, όμως, -είπε- σε δημόσιο διάλογο ένα υπαρκτό αίτημα της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας ότι νοιαζόμαστε για όλους: Για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν περισσότερη δουλειά και βέβαια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Ο δημόσιος διάλογος είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας και η κοινωνία αποδεικνύει την ωριμότητά της».

Όπως διευκρίνισε, το αίτημα που τίθεται σε διάλογο περιλαμβάνει προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων :

Α) Δύο έως τρεις Κυριακές το Δεκέμβριο, πριν την Πρωτοχρονιά

Β) Δύο Κυριακές πριν από το Πάσχα

Γ) Μία Κυριακή στις χειμερινές εκπτώσεις, το Φεβρουάριο

Δ) Μία Κυριακή στις καλοκαιρινές εκπτώσεις, τον Ιούλιο ή Αύγουστο

Ε) Το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνεται μετά τη Θεία Λειτουργία.

Επίσης, πρόσθεσε, «κατά την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και κατά την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου) σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, οι εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα ειδικών προσφορών προς τους καταναλωτές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα